Egészséges pillecukor házilag
Arról már korábbi cikkünben olvashatott, hogyan készíthetünk szuper gumicukrot házilag, jöjjön most a pillecukor, másik nevén mályvacukor!
A kész finomságok
Szerző: Tillné Kiss Andrea
A kész finomságokSzerző: Tillné Kiss Andrea
Amikor kész a cukorszirup szép átlátszó
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Amikor kész a cukorszirup szép átlátszóSzerző: Tillné Kiss Andrea
Cukorszirup amikor elkezded főzni és amikor kész
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Cukorszirup amikor elkezded főzni és amikor készSzerző: Tillné Kiss Andrea
Amikor elég kemény a hab
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Amikor elég kemény a habSzerző: Tillné Kiss Andrea
Porcukros sütőpapír közé rakd a habot, majd a hűtőbe!
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Porcukros sütőpapír közé rakd a habot, majd a hűtőbe!Szerző: Tillné Kiss Andrea
Ollóval vagy késsel darabolhatod a habot
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Ollóval vagy késsel darabolhatod a habotSzerző: Tillné Kiss Andrea
Kockázás után forgassuk porcukorba a pillecukrot!
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Kockázás után forgassuk porcukorba a pillecukrot!Szerző: Tillné Kiss Andrea
Felkockázhatod vagy kiszúrhatod különböző formákra a kész habot
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Felkockázhatod vagy kiszúrhatod különböző formákra a kész habotSzerző: Tillné Kiss Andrea
Pillecukor házilag könnyedén
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Pillecukor házilag könnyedénSzerző: Tillné Kiss Andrea
Végre búcsút mondhatunk a télnek egy időre, de ilyenkor tavasszal is jól esik reggelenként vagy a hűvös estéken egy bögre finom forró csoki, amit pillecukorral igazán különlegessé varázsolhatunk. Persze magában is nagyon finom az amerikai kedvenc, a marshmallow, azonban borsos ára van itthon és sok esetben egészségtelen összetevőket is tartalmaz.
Cukorszirup amikor elkezded főzni és amikor kész
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Cukorszirup amikor elkezded főzni és amikor készSzerző: Tillné Kiss Andrea
Egy mély keverőtálba mérjünk ki 8 g zselatinport, majd adjunk hozzá 0,5 dl vizet. Keverjük össze, majd hagyjuk állni. Amíg a zselésítő anyag pihen, egy kis lábosba mérjünk ki 15 dkg cukrot, adjunk hozzá egy púpos evőkanál mézet és 0,5 dl vizet. Az eredeti amerikai marshmallow egyébként kukoricasziruppal készül, mézet azért javasoljuk, mert könnyebb beszerezni is és egészségesebb is.
Keverjük el a hozzávalókat, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük tovább 4-5 percig míg áttetsző szirupot nem kapunk.
Amikor elég kemény a hab
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Amikor elég kemény a habSzerző: Tillné Kiss Andrea
A forró cukorszirupból tegyünk 3-4 kanállal a zselatinhoz és keverjük össze (ekkor tehetünk hozzá egy kis ízesítőt, például vaníliát, kevés szörpöt vagy kókuszt), majd az egész szirupot adjuk hozzá és közepes fordulaton verjük a mixerrel 7-8 percig. Ha már elég homogén, sűrű a hab, akkor kapcsoljunk maximum fokozatra és habosítsuk tovább 4-5 percig, míg hófehér, tojáshabszerű, kemény habot nem kapunk.
Porcukros sütőpapír közé rakd a habot, majd a hűtőbe!
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Porcukros sütőpapír közé rakd a habot, majd a hűtőbe!Szerző: Tillné Kiss Andrea
A ragacsos habot öntsük egy sütőpapírral kibélelt, porcukorral beszórt műanyag tálba, majd szórjunk a tetejére is porcukrot és fedjük be sütőpapírral.
Ollóval vagy késsel darabolhatod a habot
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Ollóval vagy késsel darabolhatod a habotSzerző: Tillné Kiss Andrea
Tegyük a hűtőbe 2-3 órára, míg jól megszilárdul. Ollóval vagy késsel kockázzuk fel, de akár különböző kiszúrókkal is formázhatjuk, majd hempergessük bele a darabokat porcukorba.
Felkockázhatod vagy kiszúrhatod különböző formákra a kész habot
Szerző: Tillné Kiss Andrea
Felkockázhatod vagy kiszúrhatod különböző formákra a kész habotSzerző: Tillné Kiss Andrea
További érdekességek és receptek a Gasztro oldalon, ide kattintva. |