Húsvéti süticsoda

írta: Admin
2013/03/26

Napjainkban igen divatos a Pop Cake, a pálcára szúrt sütigolyó, amely különböző színes bevonatokkal, cukrokkal, csokkikal van díszítve. Hamarosan itt a húsvét hétfő, készítsünk hát alkalomhoz illő desszertet. A mottó: csakis kreatívan! :)

Alaptészta:
A „nyalóka” alapjához nem kell mást tennünk, mint összekeverni fél kiló darált kekszet, 3 dkg holland kakaót és 2-3 evőkanál porcukrot. Ezeket gyúrjuk össze egy csésze presszó kávéval, 10 dkg puha vajjal, 1-2 evőkanál rummal vagy rumaromával és 2-3 dl gyümölcslével (meggybefőtt leve is használható). Ha esetleg más süteményeket is sütünk, azok levágott szélét ki ne dobjuk, keksz helyett felhasználhatjuk a pop cake tészta készítéséhez!

Formázzunk a nem túl ragacsos, jól gyúrható tésztából golyókat, majd szúrjuk őket kb. 20 cm hosszú hurkapálcikákra! A golyók egyik végét erősebben lapítva, ügyesen tojásokat is formázhatunk, amely garantáltan nagy sikert fog aratni a locsolók körében is.

Poharakba állítva a pálcikákat, tegyük a hűtőbe hogy jól áthűljenek.

Díszítés:
Olvasszunk fel gőz felett legalább 20 dkg fehér csokit és forgassuk bele a folyékony csokoládéba a „nyalókáinkat”. Cukordíszekkel, tortadarával, franciadrazséval, mandulával vagy színes cukormázzal díszíthetjük az „alapfestés” után. Készíthetünk nyuszikat, csibéket, bárányokat és persze hímes tojásokat is. Ha cukordíszeket is használunk a dekoráláshoz, addig ügyeskedjünk, amíg a csoki meg nem szilárdult, így a "díszítőelemek" nem fognak lepotyogni.

Ha színes alap bevonatot szeretnénk készíteni, használjunk inkább cukormázat csokoládé helyett, mert a csokit sokkal nehezebb megszínezni, ugyanis könnyen összerántja az ételfesték, a szörp pedig túlzottan felhigíthatja.
A cukormázhoz egy tojás fehérjét keverjünk el annyi porcukorral, míg épp folyékony marad. Miután a sütiket beleforgattuk (nyugodtan segíthetünk kanállal, nem fog meglátszani a nyoma), rögtön tegyük hűtőbe, hogy hamarabb megdermedjen és ne csöpögjön le. Félig megszilárdult állapotban díszítsük tovább.

Ebbe a játékba nyugodtan bevonhatjuk barátainkat, kedvesünket, gyermekeinket is. Élvezni fogják és gyorsabban el is készülnek a finomságok. A húsvéti asztalon pedig biztosan jól mutat majd.

 

További érdekességek és receptek a Gasztro oldalon, ide kattintva.

Új cikkek itt

Új cikkek az ecolounge-on